Teamcoaching

Wil je jouw team verder ontwikkelen en individuele kwaliteiten goed benutten? Mag de samenwerking wel wat soepeler verlopen?

Bij team coaching benadert Bureau de Poort jouw team als een rivier: beweeglijk, vaak onvoorspelbaar en daardoor complex. Ik zorg voor voldoende stroming (ontwikkeling) binnen jouw team.

Jouw team als rivier

Iedereen wil dat het in samenwerkingsrelaties stroomt. Soms zijn er rotsblokken in het water waardoor het water blijft cirkelen en maar langzaam verder komt. Rotsblokken, verschillende karakters en kwaliteiten, horen bij een rivier. Het geef juist mooie accenten aan het geheel.Ik zorg ervoor dat de rivier, met ‘behoud van het landschappelijk schoon’, goed blijft stromen. Dit doe ik door verstandige gesprekken, maar ook door letterlijk met beweging te werken.

Factoren bij team coaching

In mijn team coaching is een aantal factoren van essentieel belang.

Samenwerking

Meer plezier, elkaars kwaliteiten, waarden en achtergrond leren kennen en weten hoe hiervan gebruik te maken.

Communicatie

Meer onderling begrip, openheid, eerlijkheid en vertrouwen.

Omgaan met conflicten

Het team krijgt  zicht op wat er onder de oppervlakte leeft en hoe dit een rol speelt in de communicatie. Wat wordt gezegd en wat niet. Samen creëren we een toename van vertrouwen en individuele verantwoordelijkheid.

Ik heb ervaring met de ontwikkeling van kleinere en middelgrote teams. We komen altijd tot een efficiëntere, creatievere en plezierigere (samen)werking.

Drie dimensies

Binnen team coaching onderscheid ik drie dimensies die, afhankelijk van de situatie, altijd in meer of mindere mate relevant zijn:

  1. Praktisch en organisatorisch: Hierbij kijk ik naar de taken, functies en rollen in het team en haar afzonderlijke leden.
  2. Interactie: Hoe gaan teamleden met elkaar om? Is er contact? Wat zijn de taboes in het team? Hoe verhouden persoonlijke en teambelangen zich tot elkaar en is er een open communicatie
  3. Energetisch: Is er inspiratie en visie? Voelt men zich verbonden door een gezamenlijk doel? Is er voldoende beweging in het team voelbaar: Oftewel stroomt het?

Insights discovery

Ik heb ervaring met de ontwikkeling van teams naar een efficiëntere, creatievere en plezierigere (samen)werking. In voorkomende gevallen maak ik daarbij gebruik van Insights. Insights is een krachtig ontwikkelsysteem op basis van voorkeuren en is gebaseerd op de Jungiaanse psychologie. Het geeft inzicht in jezelf en je teamgenoten en dit leidt tot verbetering van relaties en resultaten van jezelf en het team.

Kijk voor meer informatie op de pagina Insights 

Met team coaching werk ik in heel Nederland. Bureau de Poort heeft vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Enschede.

Vrijblijvend kennismaken?
Zou je willen weten wat mijn team coaching voor jou kan betekenen?
Neem gerust contact met mij op en plan een geheel vrijblijvend gesprek. Dit kan door te bellen naar 0624728750 of via onderstaand formulier je gegevens te versturen.

 

Aangesloten bij:

ERIK SCHUTTEN

Eigenaar Bureau de Poort

KRACHTIG ÉN MILD

SNEL TOT DE KERN KOMEND

ONCONVENTIONELE AANPAK,

NIEUWE PERSPECTIEVEN

INLEVENDE COACH,

VERTROUWDE SFEER