PERSOONLIJKE COACHING

In onze coaching gaan we uit van het geloof in de ontwikkeling van mensen en houden we ervan te werken met mensen die willen groeien in hun werk en leven.

Ondanks dat een ‘probleem’ vaak de aanleiding vormt om contact op te nemen, begeleiden wij mensen vanuit een ‘ontwikkelperspectief’. Zo wordt datgene waarvoor je komt een impuls om persoonlijk te groeien. We gaan ervan uit dat iedereen unieke eigenschappen en kwaliteiten heeft en een drijfveer om deze voluit en betekenisvol in te willen zetten. Tegelijkertijd is dat een van de spannendste dingen om te doen in je leven. Want: ‘ben je wel goed genoeg en kun je dat wel? Of zou je jezelf maar niet beter aanpassen aan de mensen om je heen, etc, etc?’ Maar helpen deze overtuigingen je bij het maken van goede keuzes, het ontdekken van nieuw gebied in je persoonlijke ontwikkeling, je eigen ruimte in te nemen en ook jouw grenzen aan te geven?

Als je vergeet dat jezelf eigenlijk een instrument bent en je vooral aanpast in plaats van je ten dienste stelt met het beste dat je te geven hebt dan leidt dit tot onvrede, frustratie, compensatiegedrag en soms zelfs ziekte.

 

Coaching is een verantwoord instrument om te groeien in uw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Met onze coaching krijg je meer plezier, zelfvertrouwen en ga je jezelf vrijer voelen. Je bevrijd jezelf meer en meer uit het keurslijf van verwachtingen die waarvan je het gevoel hebt te moeten voldoen, vanuit je omgeving maar vooral ook vanuit jezelf.

Hierdoor krijgen jouw kwaliteiten meer de ruimte die ze verdienen. Daarbij leer je ook effectiever omgaan met de weerstand die je hierbij tegenkomt, in jezelf als ook in je omgeving. Je leert keuzes maken die verbonden zijn met jezelf. Hierbij gaat het ook om jouw betekenis- en zingeving en spiritualiteit.

 

Coachingsvragen

Ontwikkelvragen waar wij veel ervaring mee hebben liggen op het brede gebied van je persoonlijke ontwikkeling:

Werk en loopbaan
Zelfzorg vanuit persoonlijke waarden
Zelfvertrouwen
Bewustzijn en zingeving
Assertiviteit
Balans werk-privé
Conflicthantering
Omgaan met verandering en weerstand
Persoonlijke effectiviteit
Samenwerking en communicatie.
Persoonlijk leiderschap.

Tijdens de senior-master dag van de NOBCO heeft een selecte groep senior en master-coaches een korte pitch gemaakt. Hiermee tonen we het belang van authenticiteit en professionaliteit binnen de nobco aan.

Zo werk ik

Tijdens het eerste (gratis) oriëntatiegesprek maken we persoonlijk kennis, onderzoeken we uw coachvragen en stellen, indien gewenst, een coachtraject samen. Tijdens de coaching zal ik naast het persoonlijk gesprek ook zoveel mogelijk proberen concreet ervaarbaar te maken. Zo werk ik op mentaal, ervarings- en gevoelsniveau. Ook krijgt u huiswerk, praktijk-opdrachten en de opdracht om reflectieverslagen te schrijven.

Organisatiecontext

Bij coachingstrajecten binnen organisatie nemen we, indien gewenst en mogelijk, de werkcontext mee in het traject. Dit betekent dat er ook een gesprek kan zijn met u en samen met de organisatie en dit kan ook aangevuld worden met evaluaties, observaties en/of een  Insightsprofiel.

Dit zeggen anderen over ons:

Cliënten: 
“Krachtig én 
snel tot de kern komend
, inlevende coach, vertrouwde sfeer

”

Opdrachtgevers: 

“Onconventionele aanpak, 
weet mensen in beweging te krijgen en ‘zichzelf te laten ontsluiten’.
 Een absolute professional in zijn vak. 
Integriteit is voor hem vanzelfsprekend en gewoon een heel plezierig mens om mee samen te werken.”

We werken vanuit Enschede, Apeldoorn en Deventer.

Wij coachen ook online

Bureau de Poort  is geregistreerd als onderwijsinstelling in het Centraal Register Kort Beroeps onderwijs. Onze trainingen en coaching zijn vrijgesteld van BTW.

Aangesloten bij:

ERIK SCHUTTEN

Eigenaar Bureau de Poort

KRACHTIG ÉN MILD

SNEL TOT DE KERN KOMEND

ONCONVENTIONELE AANPAK,

NIEUWE PERSPECTIEVEN

INLEVENDE COACH,

VERTROUWDE SFEER