COACHING EN ZELFVERTROUWEN

Kan ik het wel?

Ben ik wel goed genoeg?

Zijn anderen niet veel beter?

Wanneer val ik door de mand?

Onzekerheid en vragen rond zelfvertrouwen komt onder mannen en vrouwen ongeveer evenveel voor. Uit onderzoek van Psychologie Magazine onder 1500 lezers en volgers blijkt dat 24% vaak last heeft van deze gevoelens. “Hoe hoger opgeleid, hoe sterker onzekerheidsgevoelens kunnen zijn. Intelligente mensen die van nature een laag zelfvertrouwen hebben, vaak twijfelen aan zichzelf en perfectionistisch zijn lopen een hoger risico. Helemaal als ze ouders hebben die prestatiegericht of overbeschermend zijn of veel controle uitoefenen.”

Een laag zelfvertrouwen leidt vaak tot onnodig piekeren, perfectionisme en twijfel over het succes dat je wél hebt. In het ergste geval kan het tot een burn-out leiden.

Meer zelfvertrouwen kun je ontwikkelen met behulp van coaching.  

Zo kun je meer verbinding met je eigen kwaliteiten leren maken en daarmee ook een reëler beeld krijgen van wat wel en niet bij je past. Zo kan je geloof in eigen kunnen toenemen. Je kunt je eigen overtuigingen en patronen in beeld krijgen die leiden tot een afname van het vertrouwen in jezelf. Bewustwording is de ingang om antwoorden te vinden die je hierin kunnen helpen.

Voor meer zelfvertrouwen werken we aan thema’s als:

Assertiviteit;

Persoonlijke invloed op je eigen leven;

Flexibel kunnen omgaan met situaties

Omgaan met veranderingen en weerstand

Jezelf en je werk steviger presenteren

Zelfkennis vergroten door reflecteren op situaties

Bewustwording van je successen

Zo werk ik

Tijdens het eerste (gratis) oriëntatiegesprek maken we persoonlijk kennis, onderzoeken we uw coachvragen en stellen, indien gewenst, een coachtraject samen. Tijdens de coaching zal ik naast het persoonlijk gesprek ook zoveel mogelijk proberen concreet ervaarbaar te maken. Zo werk ik op mentaal, ervarings- en gevoelsniveau. Ook krijgt u huiswerk, praktijk-opdrachten en de opdracht om reflectieverslagen te schrijven.

Organisatiecontext

Bij coachingstrajecten binnen organisatie nemen we, indien gewenst en mogelijk, de werkcontext mee in het traject. Dit betekent dat er ook een gesprek kan zijn met u en samen met de organisatie en dit kan ook aangevuld worden met evaluaties, observaties en/of een  Insightsprofiel.

We werken vanuit Enschede, Apeldoorn en Deventer.

Aangesloten bij:

ERIK SCHUTTEN

Eigenaar Bureau de Poort

KRACHTIG ÉN MILD

SNEL TOT DE KERN KOMEND

ONCONVENTIONELE AANPAK,

NIEUWE PERSPECTIEVEN

INLEVENDE COACH,

VERTROUWDE SFEER